World of Warcraft

World of Warcraft on sosiaalinen peli, joka vie mennessään. Pelissä luodaan oma hahmo, joka kerää varusteita taisteluun ja puolustukseen sekä muuta varustusta riippuen pelistä ja tasosta. Pelitantereella on erilaisia hahmoja ympäri maapallon.

Pelaajat hakevat toisinaan keskustelufoorumeilla ja muita kautta hahmoja omaan ryhmäänsä. He pelaavat yhdessä jonkin aikaa voittaakseen tietyn haasteen ja sitten ehkä taas pelaavat jonku muun kanssa seuraavassa vaiheessa. Peli tarjoaa mysteeriä, magiaa ja loputtomasti seikkailuja virtuaalitodellisuudessa.

World of Warcraftia voi myös pelata yksityisellä serverillä. Siihen löytyy ohjeita internetistä. Tottakai virallinen World of Warcraft haluaa, että kaikki pelaavat virallisella saitilla ja kuluttavat rahaa, kun he hankkivat ostettavissa olevia varusteita ja muita tarvikkeita, taitoja jne.

Pelissä on eri luokkia, kuten warrior, jonka tehtävä on lähinnä pitää muut vähemmän taisteluun kykenevät hahmot hengissä. Kannattaa tutustua hahmoihin ja heidän kykyihinsä ennen kuin aloittaa. Battle.net on hyvä paikka aloittaa pelihahmoihin tutustuminen.
Peli on pitkän kehityksen tuloksena syntynyt erit strategia peleistä. Azeroth on miekkojen ja noituuden maailma, jossa osa suhteista on syntynyt tuhansien vuosien aikana. Osa suhteista on hyviä ja joidenkin välillä leimuaa leppymätön viha.

Eri kuningaskuntien, kulttuurien, heimojen ja alueiden välillä vallitsee jännitys kahden ryhmittymän välillä: Liittoutuma (alliance) ja Orda (horde). Kannattaa valita huolella kumpaan ryhmään liittyy. Jännitystä eri tasoineen ja taisteluineen riittää.