Istu mukavasti pelatessa

Videopelien pelaamista harrastavat tietävät, että hyvän pöhinän ollessa päällä pelatessa, ei haluaisi millään, että mikään häiritsee. Yksi yleisin asia, joka kuitenkin alkaa yleensä aina jossain vaiheessa häiritsemään erityisesti pidempien pelisessioiden aikana, on epämukava työ- tai pelituoli.

Ongelma voi ilmentyä selkäkipuna, niskakipuna tai pääkipuna. Olo voi olla myös muuten epämukava, jos vaikka tuolin materiaali hikoiluttaa.

Miksi on tärkeää olla hyvä tuoli

Hyvä tuoli on tärkeää jo myös terveyden kannalta, sillä epämukava tuoli saattaa aiheuttaa ongelmia selän kanssa. Sinulle voi alkaa tulla kipuja selkään, kun istut vääränlaisella tuolilla pitkiä aikoja.

Sitä ei välttämättä edes huomaa kovin helposti ennen kuin asettuu makuulle illalla pitkän päivän jälkeen. Kannattaa siis harkita, olisiko aika päivittää se 25 vuotta vanha jakkara johonkin hieman laadukkaampaan tuoliin.

Pelituoli kotitoimistoon?

Esimerkiksi niin sanotut pelituolit ovat hyvin ergonomisesti suunniteltuja. Jos sinua kiinnostaa ottaa selvää pelituoleista, vilkaise tätä linkkiä, ja etsi itsellesi sopiva tuoli. Pelituolit ovat nimenomaan suunniteltu sellaisille henkilöille, joiden aika kuluu tietokoneen ääressä tehdessä töitä tai pelatessa.

Niissä tulee usein mukana selkätuki, jonka voi laittaa selän taakse juuri siihen asentoon, joka sopii itselle parhaiten. Myös niskatuki on mukana, ja erityisesti erilaisia säädettäviä asentoja on pelituoleissa useampia. Näiden lisäksi tuolit on useimmiten suunniteltu siten, ettei myöskään kangas tai materiaali ala hiertämään tai hikoiluttamaan, kun on istunut tuolissa pidemmän aikaa.